Blog

Manyetik ve EW testlerinin gerçekleştirilmesi: MOD Portland Bill - Naval Technology

Şu anda Uzun Vadeli Ortaklık Anlaşması (LTPA) kapsamında QinetiQ tarafından yönetilen MOD Portland Bill, patlayıcı mühimmat imhası (EOD) için kullanılan öğelerden Mayın Karşı Tedbir Gemilerine (MCMV) kadar ekipmanların değerlendirilmesi için kritik bir tesistir.

Uzak konumu ve Buckingham Sarayı'nda kullanılan manyetik olmayan Portland taşı nedeniyle manyetik test alanı olarak seçilen MOD Portland Bill sitesi, Dünyanın manyetik alanını simüle edebilen bir sistem olan Kara Manyetik Aralığına (LMR) ev sahipliği yapmaktadır. sıfıra indirmek veya dikey ve yatay bileşenlere ayırmak. Duvarların Arkasından Dinleme Cihazları

Manyetik ve EW testlerinin gerçekleştirilmesi: MOD Portland Bill - Naval Technology

QinetiQ denizcilik poligonları grup lideri Sam Hill, Naval Technology'ye şunları söyledi: “MOD Portland tasarısı kabaca ikiye bölünmüş durumda;Manyetik değerlendirme hizmetleri, karanın manyetik aralığını ve manyetik pusulaları hem inceleme hem de test etme yeteneğimizi kapsar.Daha sonra, EW Calfac'a (Elektronik Harp Kalibrasyon Merkezi), yani gemilerin ve denizaltıların elektronik harp sistemlerini kalibre etmelerine yönelik bir kalibrasyon tesisi var."

İş zekasının altın standardı.

Manyetik test cephesinde, MOD Portland Bill, pusulaların incelenmesi ve test edilmesi için bir pusula test merkezi de dahil olmak üzere çeşitli olanaklar sunmaktadır; bu çalışma, Birleşik Krallık'ta pusula onayı için neredeyse tüm yıl boyunca kullanılan tek akredite merkez olarak görülmektedir.

Portland Bill'de kara manyetik menzilini denetleyen QinetiQ Kara Manyetik Menzil teknik müdürü David Rollett, Naval Technology'ye coğrafi faydaların yanı sıra Portland Bill'in benzersiz bir altyapı kurulumuna sahip olduğunu söyledi.Buna, binanın etrafına inşa edilen bir bobin sistemi ve sensörlerin ölçülen nesnelerin altına yerleştirilmesine olanak tanıyan dokuz metrelik bir hendek de dahildir.

Tesisteki manyetik testlerin doğasını anlatan Rollett şunları söyledi: “Bu çok basit bir test ama geçilmesi oldukça zor bir test.Bahsettiğiniz manyetik alan seviyeleri fiilen arka plan seviyelerinin hemen üzerindedir;onlar [sensörler], bir mayının potansiyel olarak bir dalgıcı hedeflemek için kullanabileceği kadar hassas alanlar.

“Ekipmanın nasıl test edileceğine ilişkin bir dizi farklı NATO [Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü] standardı var.Dalgıcın giydiği ekipman veya kıyafet mayın tehdidine karşı çıkacaksa ve potansiyel olarak madene temas edecekse, o zaman ölçümleri sensörden potansiyel olarak 10 cm uzakta yapıyoruz."

GlobalData tarafından desteklenen piyasadaki en kapsamlı Şirket Profillerine erişin.Saatlerce araştırmadan tasarruf edin.Rekabet avantajı kazanın.

İndirme e-postanız kısa süre içinde gelecek

Şirket Profillerimizin benzersiz kalitesine güveniyoruz.Ancak işletmeniz için en faydalı kararı vermenizi istediğimiz için aşağıdaki formu göndererek indirebileceğiniz ücretsiz bir örnek sunuyoruz.

MOD Portland Bill'deki en önemli tesislerden ikisi, sahada kullanıldığında kazara patlayıcıları tetiklememelerini sağlamak için alet ve ekipmanların manyetik imzalarını ölçebilen ve kaydedebilen Kara Manyetik Menzili ve patlayıcı mühimmat imha (EOD) menzilidir. .Düşük manyetik iz, mayın tarama gemilerinin bulmaları için gönderildikleri mayınları yanlışlıkla patlatmamalarını sağlamanın anahtarıdır.

Tesis ayrıca hassas yerlerde kullanılacak alet ve ekipmanlar için manyetikliği giderme olanağı da sunuyor.

Hill şunları ekledi: "EOD alanı, silahlı kuvvetlerdeki bireylerin hayatlarının korunmasıyla neredeyse doğrudan bir bağlantı olduğunu hissettiğimiz bir alan çünkü giydikleri dalgıç kıyafetleri, eldivenleri, dışarı çıktıkları küçük tekneler gibi şeyleri test ediyoruz. içinde.

"Bu çok kişisel ve ekip bu bağı gerçekten hissediyor.EOD ekiplerinin Birleşik Krallık'a gittiğini ve dünya savaşlarından kalma patlamamış mühimmatı patlattığını göreceğiz ve ekip bunu televizyonda görecek ve bu adamın şu anda ne giydiğini test ettiğimizi düşünecek.Bu onların görevlerinde başarılı olmalarını, yaralanmamalarını ya da ölmemelerini sağlamaya yardımcı olacak.”

MOD Portland Bill'in yeteneklerinin diğer kısmı EH cephesinden geliyor; tesisin Elektronik Harp Kalibrasyon merkezi (Calfac) hem gemiler hem de uçaklar tarafından Radar Elektronik Destek Tedbirlerini (RESM) test etmek için kullanılıyor.

QinetiQ'nun Portland Bill'deki EW tesis müdürü David Mitchell şöyle açıkladı: “Tesis Calfac olarak adlandırılıyor [it], test edilen Kraliyet Donanması platformunda RF test sinyallerini ileten bir RF [Radyo Frekansı] vericisidir.

“Burada MOD Portland'da [Bill] bir tesisimiz ve İskoçya'da Applecross'ta MOD QinetiQ tarafından yönetilen başka bir tesisimiz var.Tipik olarak Portland'da biz Kraliyet Donanması gemi platformlarını yapıyoruz ve İskoç tesisi de denizaltı topluluğunu yapıyor.Her iki tesis de ara sıra MOD [Savunma Bakanlığı] uçaklarını kullanıyor.”

QinetiQ ayrıca, Kraliyet Donanması'nın daha fazla gemiyi ilerletme hedefini yansıtacak şekilde tasarlanmış, şirketin test sistemini gemiye getirmesine olanak tanıyan taşınabilir bir Calfac tesisi de sunuyor.Sonuçta bu, Kraliyet Donanması'nın gemi kullanılabilirliğini artırır.

Testlerin sahaya getirilmesiyle ilgili yorum yapan Hill, Kraliyet Donanması'nın “bu bölgelere gidip testleri tam olarak Birleşik Krallık'ta yaptığımız gibi yapabilmemiz konusunda gerçekten istekli olduğunu;onlara Birleşik Krallık'tan ayrıldıkları parametreler dahilinde faaliyet gösterdiklerini gösteren bir gösterge vermek."

Mitchell şöyle devam etti: “Tesisi RF test sinyalleriyle yüklüyoruz.Bu test sinyalleri platforma ve gözetim sistemine de yüklendiğinden, bir sinyal ilettiğimizde kolaylıkla tanımlanabiliyorlar.

"Platform genellikle Portland Bill'in yaklaşık beş ila 10 mil uzağında 360 derecelik bir dönüş gerçekleştiriyor.Denemenin amacı, platformun öncelikle tehdidi tanımlaması ve ardından pivotlar sırasında yön doğruluğunu belirlemesidir.

“360 derecelik bir dönüş yapıyorlar ve başarılı ya da başarısız oluyorlar.Kraliyet Donanması'nın standardı, onların yılda bir kez gelip bizi görmeleridir ya da harekâta konuşlanmak üzerelerse, tüm gözetleme sistemlerinin doğru çalıştığından emin olmak için gelip bizi ziyaret edeceklerdir."

Yetenek, farklı tehdit durumlarında hedefleri taklit edebilen temsili sinyaller sağlayabilir.

Mitchell şunu ekledi: "Ayrıca karmaşık bir test sinyali yapma kabiliyetimiz de var.Tarama radarı gibi bir tehdidi simüle etmek için üretilebilirler.Platformlar geçmişte eğitim tatbikatı olarak kullanılmıştı.

“Gemi aslında menzile girecek ve kaptan mürettebata ne olacağını söylemeyecekti, ardından tesis onlara karmaşık bir tehdit iletecekti.Gemi daha sonra mürettebatın bu tehdide nasıl tepki verdiğini değerlendirebilecek."

LTPA, Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetlerinin tüm şubelerine Test ve Değerlendirme (T&E) ve Eğitim Destek Hizmetleri sunmak amacıyla MOD ile QinetiQ arasında yapılan 25 yıllık bir ortaklık anlaşmasıdır.

Sektöre yön veren öngörülerimizle işletmenize avantaj kazandırın.

İş zekasının altın standardı.

Sektöre yön veren öngörülerimizle işletmenize avantaj kazandırın.

Sektöre yön veren öngörülerimizle işletmenize avantaj kazandırın.

Verdict Media Limited'in bu form aracılığıyla sağladığım bilgilerimi Gizlilik Politikasına uygun olarak toplamasına izin veriyorum

GlobalData Media ağındaki tüm haber bültenlerini görüntüleyin.

Manyetik ve EW testlerinin gerçekleştirilmesi: MOD Portland Bill - Naval Technology

Stereofonik Elektronik Stetoskop Deniz savunma sektöründe haber ve satın alma konusunda lider site